Zwemmen tegen kanker: Swim4Daniel 2024

Buitenzwemmen was nog nooit zo leuk! Wil je zwemmen in open water in Rotterdam én belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kanker mogelijk maken?
Zwem zondag 9 juni 2024 mee tegen kanker tijdens de Swim4Daniel, voorheen 010 City Swim. Duik in de Wijnhaven en zwem op een unieke locatie in Rotterdam. 

Verschillende afstanden zwemmen in open water voor kankeronderzoek

Tijdens de Swim4Daniel kun je verschillende afstanden zwemmen in open water. De 250 meter zwemtocht is de kortste afstand. Liever langer zwemmen in open water? Kies dan voor de zwemtocht van 500 meter, de zwemtocht van 1500 meter of de zwemtocht van 3000 meter (NIEUW).
Let op: voor alle afstanden geldt dat zwemdiploma A en B verplicht zijn om te mogen deelnemen aan de zwemtochten.

Opwarmen op Plein 1940

Op 9 juni wordt Plein 1940 in Rotterdam omgetoverd tot een gezellig en sfeervol terrein. Terwijl Party DJ Marco plaatjes draait, kan jij je alvast opwarmen voordat we met z'n allen gaan zwemmen voor kanker in het open water. 
Op het plein zijn diverse foodtrucks aanwezig, waar je zowel voor als na je swim een hapje of een drankje kan kopen. Ook voor een lekker ijsje kan je op het plein terecht. Bekijk hier alle onderdelen van de Swim4Daniel.

Maak Kanker Kansloos: zwemmen voor baanbrekend kankeronderzoek

De Swim4Daniel is onderdeel van de campagne Maak Kanker Kansloos. Met elkaar komen we in beweging voor een betere behandeling van kanker. Dit jaar specifiek voor onderzoek naar een betere behandeling van endeldarmkanker. Lees hier meer over het onderzoek.
De Erasmus MC Foundation zet zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Zwem mee tegen kanker!

Zwem mee tegen kanker en schrijf je in voor de Swim4Daniel

Zwem jij zondag 9 juni mee tijdens Swim4Daniel, om donaties op te halen voor kankeronderzoek? Meld je dan nu aan! Wil je meer weten over de inschrijfprocedure en het aanmaken van een persoonlijke actiepagina? Lees hier meer. 

Wil je alvast de sfeer proeven en zien hoe het is om te zwemmen in open water, namelijk in de Wijnhaven Rotterdam? Bekijk de aftermovie van de Swim4Daniel vorig jaar.

Lees meer Lees minder

Serena en Jordi zwemmen mee

17-04-2024 | 17:13 Serena Den Tuinder en Jordi Leunisse springen dit jaar voor de tweede keer het water in tijdens de Swim4Daniel.   Helaas hebben zij allebei in onze directe omgeving met kanker te maken gehad. Serena zegt: "Omdat er nog veel onbekend is over ontwikkelingen van kanker en eventuele gerichte therapieën, vinden wij het erg belangrijk dat hier onderzoek naar wordt gedaan."   Dit jaar gaan Serena en Jordi voor de drie kilometer, een echte uitdaging! Samen trainen ze ongeveer 2 à 3 keer per week bij hun zwemclub ZPC Numansdorp. Serena geeft aan dat zodra het weer het toelaat, ze ook ter voorbereiding op de Swim4Daniel in het open water gaan trainen. Dit doen ze samen in de Binnenmaas. "En dit gaat altijd gepaard met diepgaande, maar ook lachwekkende gesprekken tussen het zwemmen door," voegt Serena toe.   Support jij Serena en Jordi? Doneer via: https://bit.ly/4aLO8td #erasmusmcfoundation #swim4daniel #danieldenhoedfonds #zwemmen #openwaterzwemmen
Lees meer | Bekijk alle