Swim4Daniel ijskoud de warmste editie

10 juni 2024 17:35

700 zwemmers werden zondag letterlijk in het zonnetje gezet. En terecht! Zij trokken zondag 9 juni 2024 een wetsuit aan om in de koude Wijnhaven te springen tijdens de uitverkochte Swim4Daniel. Met elkaar is het geweldige bedrag van € 292.552,- opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Ondanks de koude watertemperatuur was deze zesde uitverkochte editie, de warmste ooit! Niet eerder is er bij de Swim zo’n hoog bedrag opgehaald voor kankeronderzoek.

Voor velen had deze swim een persoonlijke betekenis, waarbij deelnemers zwommen ter ere van dierbaren die getroffen zijn door kanker. Dit jaar stond de Swim4Daniel in het teken van onderzoek naar endeldarmkanker, een ziekte die jaarlijks zo'n 3500 mensen in Nederland treft.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat circulerend tumor DNA (ctDNA) in het bloed kan voorspellen of endeldarmkanker terugkeert na de standaardbehandeling. Prof. Dr. Kees Verhoef (Erasmus MC) wil onderzoeken of extra chemotherapie de overlevingskansen verbetert bij patiënten met ctDNA in hun bloed, om zo terugkeer van de ziekte te voorkomen.

Grote dank aan alle deelnemers, donateurs, partners, vrijwilligers en andere betrokkenen die hebben bijgedragen om dit onderzoek medemogelijk te maken.

Onderzoek maakt beter, samen maken we kanker kansloos!

Nieuwe naam: Rotterdam City Swim

Groot nieuws voor alle zwemmers en supporters. De Swim4Daniel krijgt een nieuwe naam: Rotterdam City Swim. Terwijl de naam verandert, blijft onze misse onveranderd. Het jaarlijkse evenement blijft bestaan en we blijven ons met dezelfde passie inzetten voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Blijf op de hoogte voor 2025

De editie in 2024 was volledig uitverkocht. Wil jij de Rotterdam City Swim volgend jaar niet missen? Meld je dan hier aan en blijf als eerste op de hoogte voor de editie in 2025.