Het Daniel den Hoed Fonds


   

 

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Deze heftige diagnose zorgt voor veel angst en onzekerheid. Als patiënt wil je dan maar een ding: overleven.

Het Daniel den Hoed Fonds haalt geld op voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van Nederland. Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert. We hebben al veel bereikt, maar er is nóg meer onderzoek nodig om bij iedere patiënt het maximale behandelresultaat te krijgen.

Het evenement 'Swim4Daniel' is onderdeel van de Maak Kanker Kansloos campagne 2023 van het Daniel den Hoed Fonds. Het bedrag dat we samen ophalen met de Swim4Daniel wordt besteed aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Tegelijk met het opengaan van de inschrijvingen, worden artsen en onderzoekers in het Erasmus MC gevraagd hun onderzoeksvoorstel aan te leveren aan de wetenschappelijke adviesraad (WAR) van het Daniel den Hoed Fonds. De WAR beslist vervolgens welk kankeronderzoek – met de opbrengst van dit evenement – gesteund gaat worden. 

In de onderstaande video zie je wat wij de afgelopen jaren allemaal hebben kunnen realiseren met dontaties aan de Erasmus MC Foundation - Daniel den Hoed Fonds. 

Erasmus MC Kanker Instituut

Het onderzoek vindt plaats in het Erasmus MC Kanker Instituut; het kanker instituut levert op regionaal, nationaal en internationaal niveau een bijdrage aan de bestrijding van kanker door middel van excellente kankerzorg, baanbrekend onderzoek en optimale screening & preventie samen met onze partners. Ons doel is dat minder mensen kanker krijgen, meer patiënten genezen en de kwaliteit van leven van mensen met kanker verbetert.

Het Erasmus MC Kanker Instituut kan niet zonder bevlogen medewerkers, onderzoekers en studenten. Het Instituut onderneemt activiteiten om kennis over te brengen en om talent te binden aan het Erasmus MC Kanker Instituut.


Het Daniel den Hoed Fonds

Wil je meer weten over het Daniel den Hoed Fonds? Klik dan hier.