Swim4Daniel levert 114.000 euro op voor kankeronderzoek

Zondag 18 juni 2023 vond de 5e editie van de Swim4Daniel plaats. Honderden mensen grepen de unieke kans om te zwemmen in het Maritiem District en zich daarmee in te zetten voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. 

Op Plein 1940 ontstond al snel een gezellige sfeer. Het was mooi om te zien hoeveel mensen onze kanjers kwamen aanmoedigen. De foodtrucks stonden klaar om iedereen te voorzien van een hapje & drankje. Drumboost bracht met hun spetterende act de beats naar het Plein. Met de lange sliert van rode badmutsen in het water en het uitzicht op het mooie Rotterdam was het plaatje compleet. 

Voordat er in het water gesprongen werd, zijn eerst de gedachten geschreven op de herinneringenmuur. Deze dag werden gevoelens 'omgezet' in daadkracht. Er is deze dag niet alleen sportieve prestatie neergezet, maar met elkaar is ook het recordbedrag van meer dan € 114.000,- opgehaald! 'You'll Never Walk Alone'  klinkt door de speakers, de handen gaan massaal de lucht in. Een traan en een lach volgen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar we zetten ons allemaal in voor hetzelfde doel.

Wij willen iedereen enorm bedanken voor hun bijdrage en aanwezigheid. 

Samen maken we Kanker Kansloos!

Foto's en aftermovie


Nog even nagenieten van deze geweldige middag? Bekijk hieronder de aftermovie. De foto's zijn te vinden op deze website.

Blijf op de hoogte


Wil jij op de hoogte blijven over de Swim4Daniel 2024? Meld je aan voor updates via deze link. Doneren is ook nog mogelijk. Wil jij iemand of kankeronderzoek steunen? Dit kan via deze pagina.

Lees meer Lees minder
van totaal € 50.000 (0%)

Opbrengst Swim4Daniel gaat naar onderzoek endeldarmkanker

15-08-2023 | 16:00 Endeldarmkanker beter behandelen: dat is het doel van de nieuwe REACT-studie die artsen in het Erasmus MC willen starten. Tijdens deze studie kijken artsen of extra chemotherapie de overleving van endeldarmkanker verbetert. Dit belangrijke onderzoek wordt mogelijk gemaakt dankzij de opbrengsten van onze sportieve evenementen in 2023 (Run4Daniel, Swim4Daniel en L'Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides).    Meer informatie over deze studie is te lezen via deze website. 
Lees meer | Bekijk alle