250 meter € 17,50

De 250 m van de Swim4Daniel is een zwemtocht door een unieke locatie van Rotterdam, om geld in te zamelen voor de Erasmus MC Foundation

Zwemdiploma's: 
Naast de afstand van 250 meter zijn er zwemtochten over 3000 meter, 1500 meter en 500 meter. Zwemdiploma's A en B zijn te allen tijde verplicht om deel te nemen.

Badmuts: 
Je inschrijving is inclusief een Swim4Daniel-badmuts. Het is verplicht deze badmuts te dragen tijdens alle onderdelen van de Swim4Daniel.

Safeswimmer: 
Ook het gebruik van een saferswimmer is vanaf 2020 verplicht. Door gebruik te maken van een Saferswimmer ben je altijd zichtbaar in het buitenwater en kan je rusten indien nodig. De saferswimmer kan namelijk je gehele gewicht dragen. Daarnaast is het mogelijk om je autosleutels en/of mobiel in de saferswimmer op te bergen. Als je geen saferswimmer hebt, kun je deze bestellen bij je inschrijving. Een saferswimmer kost € 20,- per stuk.

Minimum leeftijd: 
Voor deelname aan de Swim4Daniel gelden minimumleeftijden en dient de deelnemer in het bezit te zijn van de zwemdiploma’s A en B.

Afstand

Minimumleeftijd 

Zwemdiploma's

3000 meter en 1500 meter 

16 jaar

A & B

500 meter

13 jaar*  

A & B

250 meter

8 jaar*

A & B

*tot 16 jaar is deelname uitsluitend onder begeleiding van een deelnemende volwassene van 18 jaar of ouder. De begeleider moet zich apart inschrijven.

Extra veiligheidsregels
In het kader van veiligheid zijn diverse regels opgesteld waar een deelnemer zich te allen tijde aan dient te houden:

  • Als je uit het water wilt stappen vanwege kramp, vermoeidheid of een andere reden kun je via de trappen langs de kade het water verlaten. Of zwem naar de dichtstbijzijnde ondersteuners op het water. Meld je af bij de organisatie.
  • Als je niet meer verder kunt zwemmen, maak je dit kenbaar bij de organisatie. Zo kunnen we controleren dat iedereen daadwerkelijk uit het water is.
  • Als je bij een kajak of Stand-Up-Paddle (SUP) board even wil aanklampen, doe dit dan aan de voorkant om omrollen van kajak of SUP te voorkomen.
  • Er mag alleen via het aangegeven parcours worden gezwommen. Via een rechte lijn richting de grote boeien die duidelijk zichtbaar zijn in het water.
  • Je bent verplicht de badmuts tijdens het zwemmen permanent op te houden.
  • Je mag alleen meezwemmen met met een saferswimmer. Heb je nog geen safeswimmer? Dan kun je deze bestellen tijdens het inschrijven. 

RouteSamen maken we Kanker Kansloos!